fbpx
EN
Reserveren

3D foodprinting bij Restaurant BUNKR!

De technologische playground van Restaurant BUNKR start nu wel met iets heel bijzonders, namelijk een 3D foodprinter. In samenwerking met Felix Foodprinters is deze week de 3D foodprinter geïnstalleerd! Hierdoor wordt het mogelijk om een technologische persoonlijke ervaring te serveren aan onze gasten.

Voedsel printen is een relatief nieuwe technologie die nog nauwelijks in Nederlandse keukens wordt toegepast. Met Felix Foodprinters, een Nederlands bedrijf dat zich al geruime tijd bezighoudt met de productie van voedselprinters, gaan we deze technologie actief verkennen en de grenzen opzoeken van wat mogelijk is op het snijvlak van voeding en technologie!

Binnen ons keukenteam is Mees de Roij van Zuijdewijn de drijvende kracht achter deze samenwerking en de deskundige op het gebied van 3D food printing. Nadat Mees zijn studie Industrial Design aan de TU/e heeft afgerond, met als afstudeerproject 3D foodprinting wilde hij maar wat graag bij Restaurant BUNKR komen werken om zijn passie voor eten en technologie in de praktijk te brengen. Dit is wat ons betreft het allermooiste voorbeeld van onze technologische playground, een onwijs gemotiveerde jong professional en het bedrijfsleven die elkaar vinden om innovaties te laten ervaren aan onze gasten!

Wat is 3D voedselprinten precies? Het werkt eigenlijk hetzelfde als een normale 3D-printer, met dit verschil dat we zachte voedselmaterialen gebruiken in plaats van plastic. Denk aan aardappelpuree, boter of koekjesdeeg. De printer opent een nieuwe creatieve wereld waarin het mogelijk is om oneindig vormen creëren en de eetervaring van onze gasten persoonlijker maken dan ooit tevoren. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, de enige grens is je eigen verbeelding. Onze eerste stap is om boter te gaan printen zodat iedereen die komt eten gelijk kennis kan maken met deze technologie, maar we hebben nog veel meer in petto voor de toekomst.